TÖRMÄÄMÖssä 20.3. teemana ”Ihmiskeskeinen julkisten palvelujen kehittäminen”

Hallitusohjelman kohdassa maailman paras julkinen hallinto todetaan, että uudistustyön keskiössä on julkishallinnon vuorovaikutteisuuden kehittäminen sekä kansalaisten palvelujen laadun, sujuvuuden ja saatavuuden parantuminen. Hallitus käynnistää toimia, joilla vähennetään valtionhal­linnon siiloutumista sekä päällekkäistä työtä.

Hallintorakenteiden sijaan asiakastarpeen pitäisi määrittää palvelutarjonta ja se, miten niiden tuottaminen kannattaa organisoida. Tämä edellyttää yhteistyötä ja yhteiskehittämistä julkishallinnon ja yritysten kesken. Yhteistyössä tulee tunnistaa ainakin yhteiset tavoitteet, sitoutuminen, riskit, hyödyt ja osallistumisen kannustimet tai motiivit, jotta jokainen osallistuja löytää oman roolinsa. Näitä asioita tulee tarkastella lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.

Asiakkaan ja hänen tilanteensa asettaminen keskiöön haastaa nykyiset toimintatavat monella tavalla. Kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöisen yhteiskehittämisen kokemuksista ja opeista kuulemme TÖRMÄÄMÖssä 20.3. klo 8-9. Esillä ovat International House Helsinki, Läheisen kuolema verkostoyhteistyö sekä Ulkomaalaisen yrityksen palvelupolku. Keskusteluun johdattelevat Jukka Kyhäräinen Verolta sekä Heidi Rantatulkkila ja Pekka Rehn Digi ja väestötietovirastosta.

Seuraaminen on mahdollista myös Skypen välityksellä. Skype-linkki lähetetään ilmoittautuneille eli muista siis ilmoittautua mukaan myös etänä!

Ilmoittaudu oheisen linkin kautta viimeistään 19.3.: https://link.webropolsurveys.com/S/6FF25E528144067A

TÖRMÄÄMÖSSÄ asiantuntijat eri puolilta julkishallintoa ja yhteiskuntaa kohtaavat tavoitteenaan löytää uusia ratkaisuja yhteisiin haasteisiin. Formaattina on pari napakkaa 15 minuutin pituista alustusta ja sen jälkeen keskustelua ja kontaktien luomista.

TÖRMÄÄMÖ pidetään Työ 2.0Labissä, osoitteessa Yliopistonkatu 5, 3. krs. Ks. lisätietoja täältä: https://tyo-2-0-lab.fi/

TÖRMÄILLÄÄN!

Virpi Einola-Pekkinen, Johanna Kotipelto, Liisa Virolainen

Työ 2.0, Virkamiesten avoin verkosto, KAIKU- työelämäpalvelut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s