TÖRMÄÄMÖssä 15.5. teemana ”OECD:n Observatory for Public Sector Innovation”

Tervetuloa TÖRMÄÄMÖÖN 15.5. klo 8-9!

Suomi on mukana OECD:n julkisen hallinnon innovaatiotoiminnasta vastaavassa ”Observatory of Public Sector Innovation (OPSI)” -työssä (lue lisää:

http://www.oecd-opsi.org).

OPSI toimii julkisen sektorin innovaatioiden globaalina foorumina, yhteistyön ja uudella tavalla tekemisen vahvistajana ajassa, jossa julkisen sektorin hallinnot tarvitsevat tukea ja neuvoja aina vain kompleksisemman maailman nopeasti muuttuvissa tarpeissa ja merkittävässä julkisen talouden paineessa. OPSI:n työ tukee muutoksessa ja tekee näkyväksi uusia käytäntöjä, tunnistaa mitä seuraavaksi ja ”muuttaa uutta normaaliksi”. OPSI-tiimi on hallinnon luotettava neuvoja, jonka lähestymistapa on kontekstiin ja tarpeisiin räätälöity. Se tekee yhteistyötä maaverkoston ja partnereiden kanssa yhteistyössä hallintojen, tiedemaailman, maailman laajuisten kansalaisjärjestöjen, kansalaisyhteiskunnan ja teollisuuden kanssa. OPSI-työssä on laadittu Suomenkin allekirjoittama OECD:n Declaration on Public Sector Innovation. Innovaatiojulistuksella (ks. suomennettu tiivistys) on sitouduttu:

  1. Tukemaan ja vahvistamaan innovaatiotoimintaa julkisessa hallinnossa
  2. Rohkaisemaan ja valmentamaan kaikkia virkamiehiä innovointiin
  3. Vaalimaan kumppanuuksia ja tukemaan moniäänisyyttä
  4. Tukemaan tutkimusta, iterointia ja kokeiluja
  5. Levittämään opittua ja jakamaan käytäntöjä

Tule kuulemaan tarkemmin, mistä on kyse, mitä on meneillään ja miten Sinä ja taustaorganisaatiosi voitte osallistua toimintaan. Keskusteluun johdattelevat Arja Terho ja Pauliina Pussinen valtiovarainministeriöstä.

Ilmoittaudu oheisen linkin kautta viimeistään 14.5., niin saat skypelinkin kalenteriisi: https://link.webropolsurveys.com/S/1B8D0F41E4979A27

TÖRMÄÄMÖSSÄ asiantuntijat eri puolilta julkishallintoa ja yhteiskuntaa kohtaavat tavoitteenaan löytää uusia ratkaisuja yhteisiin haasteisiin. Formaattina on pari napakkaa 15 minuutin pituista alustusta ja sen jälkeen keskustelua ja kontaktien luomista.

TÖRMÄÄMÖ pidetään näin korona-aikaan poikkeuksellisesti pelkästään virtuaalisesti.

TÖRMÄILLÄÄN!

Virpi Einola-Pekkinen, Johanna Kotipelto, Liisa Virolainen

Työ 2.0, Virkamiesten avoin verkosto, Valtion työelämäpalvelut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s