Tervetuloa ilmiökerhoon!

 

Ilmastomuutos! Kiertotalous! Työn murros! Totuudenjälkeisyys? Liikkumattomuuden hinta? Yksinäisyys terveysriskinä?

Julkisessa keskustelussa esiintyy monia ilmiöitä, joiden luonne on vähintäänkin vaikeasti hahmottuva, kompleksinen, kimurantti, jopa ”hähmäinen”. Mistä puhumme kun puhumme ilmiöistä?

Yhteiskunnallisen ongelmanratkaisun, julkisen toimintapolitiikan ja hallinnon näkökulmasta hähmäisyyteen liittyy vielä toinenkin taso: mistä tiedämme mikä toimii? Mistä tiedämme, millaisin yhteisin verovaroin rahoitetuin toimenpitein erilaisiin ilmiöihin tulisi tarttua? Millaisilla toimenpiteillä syntyy tuloksia, tai jopa pidemmän aikavälin vaikuttavuutta?

Jos nämä teemat kiinnostavat sinua, olet tervetullut ilmiökerhoomme! Ilmiökerho on vähän niin kuin ompelukerho tai lukupiiri, paitsi että ompelun ja lukemisen sijaan käymme ilmiöiden kimppuun uteliaisuuden, keskinäisen dialogin ja vuorovaikutteisen ymmärryksen etsinnän tiukalla otteella. ”Ilmiökerho” haastaa meidät kaikki katsomaan asioita yhdessä, verkostona ja monesta näkökulmasta.

Ilmiökerho on valtionhallinnon muutoksentekijöiden verkoston kautta muodostunut itseohjautuva ja kaikille avoin verkosto, joka kokoontuu kerran kuussa eri ilmiöihin liittyviä karttoja kokoamaan. Aihe valikoituu äänestyksellä edellisessä tilaisuudessa (maaliskuussa). Ilmiökerhossa harjoitellaan systeemistä ajattelua ja jaetun ymmärryksen luomista eri näkökulmat huomioiden. Käytämme keskustelussa seuraavia Sitran johdolla laadittuja työkaluja  https://www.sitra.fi/julkaisut/ilmiolahtoisen-suunnittelun-tyokalupakki/. Dialogissa avuksi ovat myös Erätauko-dialogin työkalut (löydät ne täältä: https://media.sitra.fi/2018/08/21142702/erataukokeskustelukortitweb21082018.pdf)

Ensimmäisessä ilmiökerhossa joulukuussa aiheenamme oli ”työn murros ja mielekäs ja merkityksellinen työ kaikille”. Aihe sai tapaamiseen 28 ihmistä pohtimaan, haastamaan ja käymään dialogia. Toinen kerhon kokoontuminen oli Sitrassa ma 21.1. ja tällöin aiheenamme oli ILMASTOMUUTOKSEN VAIKUTUKSET ELINTAPAVALINTOIHIN.

Tapaamme seuraavaksi

5.3. klo 15-18

ja

1.4. klo 15-18

Kokoontumispaikkana Valtimo, Kirkkokatu 14

Vahvista osallistumisesi FB:n Ilmiökerho-ryhmän kautta. Voit myös toimittaa kutsua eteenpäin asiasta kiinnostuneiden keskuudessa.

Tervetuloa mukaan!

Kaisa Lähteenmäki-Smith ja Peter Tattersall

 

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Tervetuloa ilmiökerhoon!

  1. Kaisa valmentaa ilmiöpakkiin myös HAUS:n Kättä pidempää valmennuksessa. Samassa koulutuskokonaisuudessa saat myös kattauksen muihin hyviin työkaluihin, joita voit hyödyntää virastosi ohjaamisessa, toiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s